Welkom Bij Mokuseikan

mon_origineel_groen_versie_2014_zonder_witte_binnencirkel
mon_origineel_groen_versie_2014_zonder_witte_binnencirkel
mon_origineel_groen_versie_2014_zonder_witte_binnencirkel

Voor wie?

Sinds 2015 bieden we kids kendo aan en waren hiermee één van de eerste dojo’s in Nederland. Inmiddels zijn diverse dojo’s ons gevolgd en heeft Nederland een kleine maar gezonde jeugd kendo groep.

Kinderen kunnen bij ons beginnen met kendo vanaf ongeveer 7 jaar en is geschikt voor meiden en jongens. De training wordt vol enthousiasme gegeven door Patrick Bakker, 4de dan Kendo.

Omdat de groep jeugdleden toch behoorlijk klein is wordt per seizoen gekeken waar de behoefte ligt en wat nodig is om de kinderen/tieners te laten genieten en groeien in het kendo. Op dit moment hebben we twee jeugdgroepen. Een jonge jeugdgroep van 8 t/m 11 jaar en een tienergroep 13+ jaar. Beide groepen trainen op hun eigen manier zodat dit aansluit bij hun niveau en behoefte.

Bij de jongste groep is dat een speelse manier waarbij het contact met het kind voorop staat, maar natuurlijk ook het leren zwaardvechten centraal staat. Hierbij is de overgang van het zonder bogu (harnas) trainen naar met bogu trainen heel belangrijk. Dit zal voor ieder kind een ander moment zijn.

De inmiddels gevorderde tieners van 13 jaar en ouder is de andere groep. Met gemiddeld 5 jaar ervaring behoren ze tot de Nederlandse top. Daarom is sinds september 2021 deze groep samengevoegd met de volwassenen. Mocht er door de aanwas van beginnende tieners een andere behoefte ontstaan dan kijken we wat mogelijk is. Dit zal dan op de Maandag of Zaterdag zijn.

Op het moment dat je start met kendo is er één trainingsmoment in de week (de maandag). Als je de basis eenmaal hebt geleerd en je vindt het leuk, je traint inmiddels in bogu en  je bent klaar voor een uitdaging dan mag  je ook meetrainen met de gemengde volwassen trainingen op de Zaterdag. Zodat je twee trainingsmomenten in de week hebt.

Wat ga je leren?

Uiteindelijk doe je het allemaal voor het gevecht tussen twee samoerai. In vol harnas bewapend met je eer, je ‘spirit’, je doorzettingsvermogen, je techniek en je zwaard elkaar proberen te verslaan.

Om dit goed te kunnen zul je een aantal dingen moeten oefenen.

Hoe je moet lopen, hoe je de shinai vasthoudt en natuurlijk hoe je met je shinai slaat.

Ook leer je waar je mag slaan. Kendo kent voor de jeugd 3 plekken waar je mag slaan. Uiteraard alleen als deze beschermd in door een bogu (harnas);

– Op je hoofd (men)

– Op je voorste pols (kote)

– Op je zij (do)

En natuurlijk leer je wanneer je een geldig punt krijgt in een gevecht. Want ook al raak je één van de trefvlakken dan levert je dat niet zomaar een ippon (punt) op.

Belangrijk!

Op het moment dat je start met kendo is er één trainingsmoment in de week (de maandag). Als je de basis eenmaal hebt geleerd en je vindt het leuk, je traint inmiddels in bogu en je bent klaar voor een uitdaging dan mag je ook meetrainen met de gemengde volwassen trainingen op de Zaterdag. Zodat je twee trainingsmomenten in de week hebt

Informatie voor toekomstige jeugdleden en ouders is te vinden via de onderstaande link

Vind je het leuk om een keer te komen kijken!

De lessen worden verzorgd door Patrick Bakker, 4de dan. Sensei bij Mokuseikan sinds 2012.

Iedereen is welkom om een proefles te doen. Het enigste wat uw kind nodig heeft is gymkleding en veel motivatie. Indien je het leuk vindt om een keer te komen kijken met uw dochter of zoon kan je met mij contact opnemen via de onderstaande link.