Welkom Bij Mokuseikan

mon_origineel_groen_versie_2014_zonder_witte_binnencirkel
mon_origineel_groen_versie_2014_zonder_witte_binnencirkel
mon_origineel_groen_versie_2014_zonder_witte_binnencirkel

Kendo – ‘de weg van het zwaard’

Kendo is een budo die zijn oorsprong kent in de samoerai traditie van het oude Japan. Dit maakt Kendo ook gelijk meer dan alleen een sport. De samoerai leefden volgens de bushido. Deze levensopvatting is nog steeds terug te vinden in het moderne kendo. Dit maakt dat kendo behalve een fysieke sport, ook een belangrijke mentale component heeft met veel traditie en levensvisie. Een Kendoka streeft naar constante verbetering van lichaam en geest en techniek. Het pad of weg die iedere kendoka bewandelt is daarmee nooit eindig.

Kendo – de sport

Kendo is een full-contact sport waarbij twee kendoka een duel aangaan. Beschermd door een bogu (harnas) en bewapend met een shinai (bamboe zwaard).  Met treffers op de men (hoofd), kote (pols), do (torso) en tsuki (de keel) kunnen ippons gescoord worden. Twee ippons winnen een wedstrijd. Belang hierbij zijn het observeren of kijken, voetenwerk, een sterke spirit en tenslotte je waza (techniek).  Tijdens de training  komen al deze aspecten naar voren. We trainen in een ontspannen sfeer, de training echter is fysiek zwaar.

Kendo no kata

Belangrijk onderdeel van de kendotraining zijn de kendo no kata.

Dit zijn tien kata’s die we 1 keer per maand trainen/bestuderen. Kata’s geven ons inzicht in kendo op een manier die anders verloren zou gaan. Er wordt getraind met een bokken (hardhouten oefenzwaard).

Vind je het leuk om een keer te komen kijken!

De lessen worden verzorgd door Patrick Bakker, 4de dan. Sensei bij Mokuseikan sinds 2012.

Je bent zeer welkom om een proefles te doen. Het enigste wat je nodig hebt is gymkleding en veel motivatie. Indien je het leuk vindt om te komen kijken kan je met mij contact opnemen via de onderstaande link.